Rainier Falcons > The FalconForum  

Go Back   Rainier Falcons > The FalconForum > General Forums > Tech Talk

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #16  
Old April 1st, 2017, 11:58 PM
Luva65wagon's Avatar
Luva65wagon Luva65wagon is offline
Chapter President
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lynnwood
Posts: 4,424
Blog Entries: 4
I agree with Jeff. I can't think of anything, engine-wise, to cause an across-the-board drop like that.
__________________
Roger Moore

63 "Flarechero"
powered by: '65 289-V8 | T5 | 8" TracLoc rear


Reply With Quote
  #17  
Old April 2nd, 2017, 10:51 AM
Ric Ric is offline
New Forum User
 
Join Date: Feb 2017
Location: redmond
Posts: 40
odd vibration

Well I am going to my brothers today I will drive the falcon and run a quick check on one of the cylinders with his gauge. In the mean time I have been looking at a 250 engine to put in it. I think its a straight across swap.
Reply With Quote
  #18  
Old April 19th, 2017, 12:57 PM
Ric Ric is offline
New Forum User
 
Join Date: Feb 2017
Location: redmond
Posts: 40
odd vibration

well I have been working on the falcon and I think I found the smoking gun. The head gasket was bad between # 4 & #3. I also found out my engine is a 1966 200 . Now the new problem. It has two bent push rods and I cant find any in the auto parts stores. I am looking for a couple fresh ones new or used if anyone has any suggestions It would sure help
Reply With Quote
  #19  
Old April 20th, 2017, 03:49 PM
Luva65wagon's Avatar
Luva65wagon Luva65wagon is offline
Chapter President
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lynnwood
Posts: 4,424
Blog Entries: 4
I'm sure any auto machine shop can order you the right ones, but make sure they have a sample to see before ordering. By '66 I think all 200's were non-adjustable rockers with pushrods being a specific length. Measuring a non-bent one may be critical.

Good luck and thankfully you found the main issue.
__________________
Roger Moore

63 "Flarechero"
powered by: '65 289-V8 | T5 | 8" TracLoc rear


Reply With Quote
  #20  
Old May 1st, 2017, 08:33 PM
Ric Ric is offline
New Forum User
 
Join Date: Feb 2017
Location: redmond
Posts: 40
odd vibration

OH well darn. The head gasket was bad and the push-rod was bent . Now it is all back together and running better than ever. One thing though it still has the vibration. I am going to drive and just enjoy the car for now . I am sort of out of ideas and money
LOL Ric
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
weird noise or vibration BadBird Tech Talk 48 November 12th, 2016 04:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.