Rainier Falcons > The FalconForum  

Go Back   Rainier Falcons > The FalconForum > General Forums > Tech Talk

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-21-2010, 09:42 AM
Nathan289's Avatar
Nathan289 Nathan289 is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2006
Location: Deer Park
Posts: 1,100
Blog Entries: 1
turn signals quit working.. sort of?

Hello folks,
Looking for some possible ideas on fixes..
On my 61 futura the turn signals just quit working.. out of the blue they just stopped..
Here's where it gets interesting..
They stopped working at idle.. if I increase engine rpm they start working.. until the rpms drop again..
I've checked the fuse. replaced the flasher and all bulbs..
I checked the power at the fuse and this is where it gets wierder.
The power flashes.. used test light will check with volt meter later..
my test light goes dim to bright to dim like it was flashing with the flasher..
I pull the flasher out and it still flashes..
Turn the car off and check again.. thinking generater is pulsing.. with engine stopped it still flashes..
I'd like to get this fixed any ideas?
Nathan
__________________
Nathan and Jen Cooper
63 Sprint Hardtop "Dollora"
63 Super deluxe squire wagon "Mayble"
* this spot is vacant for future project*
Reply With Quote
  #2  
Old 05-21-2010, 09:58 PM
Luva65wagon's Avatar
Luva65wagon Luva65wagon is offline
Chapter President
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lynnwood
Posts: 4,419
Blog Entries: 4
Nathan,

If I had a guess I could venture, the key, I think, was everything worked when the RPM's increased, which means higher voltage and current. Test light doesn't show voltage, so check the voltage. Maybe even swap a battery from one of you many other Falcons to see if you have a battery going on the fritz. That's all I can muster at the moment.
__________________
Roger Moore

63 "Flarechero"
powered by: '65 289-V8 | T5 | 8" TracLoc rear


Reply With Quote
  #3  
Old 05-22-2010, 11:40 AM
Nathan289's Avatar
Nathan289 Nathan289 is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2006
Location: Deer Park
Posts: 1,100
Blog Entries: 1
Turns out that i had a voltage drop at the back of the ignition switch. the ring terminal that supplied power to the turnsignals was rusty. i replaced the ignition switch and cleaned the ring terminal and all is well now..
__________________
Nathan and Jen Cooper
63 Sprint Hardtop "Dollora"
63 Super deluxe squire wagon "Mayble"
* this spot is vacant for future project*
Reply With Quote
  #4  
Old 05-23-2010, 12:05 AM
Luva65wagon's Avatar
Luva65wagon Luva65wagon is offline
Chapter President
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lynnwood
Posts: 4,419
Blog Entries: 4
That was going to be my second guess.
__________________
Roger Moore

63 "Flarechero"
powered by: '65 289-V8 | T5 | 8" TracLoc rear


Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wipers not working on my 67 Sports Coupe phila Tech Talk 10 08-26-2008 08:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.